GOD JUL!

Publicerat: 2011-12-23 kl. 23:06:04
Hej Allihopa!

Såhär i julstressen vill jag lägga in ett kort inlägg för att önska er alla en riktigt god jul. Det är ca 1h kvar innan det slår över till Julafton och detta året blir min 19:e julafton och den skall firas tillsammans med släkten som vanligt.
Jag hoppas på en rolig tillställning med mycket skratt och glädje.

GOD JUL och ett stort tack till er alla som tar er tid att läsa mina inlägg!



2011-12-19 / - / Man mår som man förtjänar..

Publicerat: 2011-12-19 kl. 19:08:10
Hej!

Idag är man hemma sjuk och gnällig. Helgen var fantastiskt rolig, men också mycket krävande för kroppen min. Kan vara för att man är en liten person och oftast inte utsätter kroppen för sånt här, men jag kan tänka mig att göra om det alla gånger i veckan.
Jag vill passa på att tacka Nokia (NRP) och Knut Kommunikation för VIP evengemanget på Dj Tiesto i Globen. Allting var riktigt bra fixat och är glad över att jag följde med på det hela.
Dessutom var det första gången man var i globen vilket då förhoppningsvis inte var den sista gången.

Ett jäkla drag hela tiden och det är alltid intressant att höra historier i efterhand på saker man har gjort som man själv inte kommer ihåg. Pinsamt I know, men sånt är väl livet ibland :).

Nu drar sig tiden mot Jul och det skall bli mycket kul att framförallt få lite ledighet samt få träffa resten av familjen som man inte träffar så ofta. I princip alla dagar fram till början på Januari är uppbokade på något vis vilket jag verkligen älskar då man får träffa massor med fantastiska människor.

Nyår lär bli galet och det lär vi höras om...

Nu skall jag äta alvedon och tycka synd om mig själv, men det är det fan värt! :)




2011-12-15 / - / Man slutar aldrig lära!

Publicerat: 2011-12-15 kl. 19:00:16
Hej!

Äntligen har jag fått ordning på mitt internet igen och nu kommer det bli mer bloggande såklart. Det är kul att blogga speciellt när det är uppskattat från andra. I de föregående inläggen har jag gått igenom varför jag började blogga. Hade fått en del frågor om det och tänkte att nu jäklar skall ni alla få läsa.

I detta inlägg kommer jag att skriva om egentligen det ända som jag tror stenhårt på. Det är nämligen att varje val man gör här i livet har en betydelse. Detta har jag i flera år levt på och jag tycker det är helt och hållet sant. Varje dag, varje timme gör vi val här i livet som påverkar ens framtid. Det kan vara en så simpel sak som att du väljer att äta köttfärslimpa istället för hamburgare.. Som att gå på den där dejten som du var osäker på att gå på.. Att verkligen ta steget att kyssa den där tjejen..

Det finns otroligt många frågeställningar som man ställer sig här i livet tar man måste göra ett aktiv val. Det aktiva valet får självfallet någon form av konsekvens och självklart vill man då att det blir åt det positiva hållet. Tänk om du verkligen tar det steget att kyssa den tjejen och det får konsekvensen att hon verkligen skiner upp för hon ville verkligen det, men vågade inte ta steget. Herregud vad man blir nöjd!
Det kan självfallet vara tvärtom, men den känslan skall vi inte gå in på för det blir en sådan tråkig stämning. Av alla de valen man gör i livet finns det dem man uppskattar lite mer än vissa.

Det valet som jag hittills uppskattar mest i mitt liv var valet att ta steget att flytta hemifrån vid 16 års ålder för att studera på gymnasium. Det valet har format mig till att bli den personen jag är idag. Jag var innan jag flyttade upp en väldigt osäker pojke som aldrig ens sovit borta hos en kompis. Att då ta steget att flytta helt hemifrån gjorde mig fantastiskt gott mentalt och det har hjälpt mig ur många situationer samt att det hjälpt mig våga ta det där steget, som t.ex att kyssa den där tjejen som själv ev inte vågar ta steget.
Vet man vad man vill finns det inga svåra val, är man osäker blir det genast mycket svårare!

Man lär sig med tiden och man kommer aldrig att sluta lära sig, det är fakta!

You Learn!




2011-12-11 / - / Sista delen, varför började jag blogga?

Publicerat: 2011-12-11 kl. 15:47:42

Hej!

Usch vad dåligt av mig att vara så fantastiskt seg med mina inlägg. Visst man har inte flera tusen, men dem som ändå förmår sig att läsa mina inlägg skall såklart belönas med kontinuitet.
Har varit full rulle både fredag lördag där fredagen bestod av julbord med jobbet. På lördagen var det upp tidigt för att bege sig till Uppsala för att hämta upp två kompisar för att sedan bege sig till en liten by nära Gävle där vi skulle mest bara slappa och invänta en mycket härlig tjej som skulle komma senare.

Men men.. Jag skall såklart fortsätta berätta om varför jag började blogga. Detta kommer att bli sista delen och jag skall försöka att inte bli allt för långdragen.
Jag avslutade förra inlägget med att berätta att de var tisdag och jag inväntade Kristin och hennes fotograf från Sydsvenskan.
Som sagt tisdag och oftast inte den roligaste dagen på veckan och att det var kallt gjorde inte saken bättre.
Jag spenderade tillsammans med en mycket god vän ett par timmar med dem då dem ställde lite frågor och tog lite kort..
När klockan var ungefär 15 begav dem sig ned mot Skåne igen för då var allt klart.
Kommer sedan ihåg att det bara någon vecka senare droppar ned massvis med tidningar ur brev inkastet och jag slog såklart upp tidningen och då fanns man med på två sidor vilket faktiskt kändes otroligt häftigt!

Det började i stort sett i samma veva komma in mail till mig och då väldigt mycket positivt vilket var kul, man hade spelat upp det motsatta scenariot i huvudet som vanligt..

Det här var egentligen startskottet för det här med bloggande för mig och även fast det var dåligt med bloggande stundtals har det ändå någonstans alltid funnits där :).
Detta var en lång historia och jag hoppas att ni orkade läsa hela!




2011-12-08 / - / Forts. Varför började jag blogga?

Publicerat: 2011-12-08 kl. 19:21:43

Hej!

Igår började jag beskriva varför jag egentligen kom in på det här med att blogga och då just om detta ämne, som man nästan får säga är ganska ovanligt för oss killar.

Jag avslutade med att jag fick en rejäl utskällning från mamma min och där tänkte jag fortsätta min historia ifrån.
Det började som sagt hända massa grejer då.. Framförallt mentalt för det var lite som en väckarklocka för mig att såhär kunde jag inte hålla på. Jag hade bestämt mig för att jag inte skulle skriva mer till denna tjejen eller ringa henne. För mitt eget bästa helt enkelt.
Det var jobbigt för det var det enda jag kunde tänka på. Jag bestämde mig då också i den vevan att nu när jag hade så pass mycket inom mig at jag skulle sätta mig ned och skriva och åter skriva för att det fick mig trots allt att må mycket bättre när jag fick ur mig allt.

Tillslut hade jag skrivit ned väldigt mycket osammanhängande text som egentligen bara jag själv förstod. Jag fick då ett litet ryck och renskrev hela texten, så att andra också förstod.. Egentligen var det då helt onödigt med tanke på att texten var tänkt att bara jag själv skulle nyttja för att påminna mig själv.
I och med att jag gillar att skriva har jag en liten förkärlek till journalist yrket och med den tanken i bakhuvudet gjorde jag någonting som det finns delade meningar om från nära och kära, men jag får ändå anse det jag gjorde som rätt för stunden.

Det som jag pratar om var att jag tog den här texten och skickade till olika tidningar för att få lite feedback när det gällde det grammatiska bitarna och inget annat. Det slutade med att jag fick väldigt mycket positiv feedback av de flesta där det slutade med att jag blev kontaktad av en kvinna på Sydsvenskan och dem ville göra en intervju med mig.
Jag trodde först var ett skämt, men jag tackade såklart ja för det kunde vara en rolig grej.

Dagen dem kom upp var en tisdag och jag hade precis haft fotbollsträning. Nervös var bara förnamnet.
Mer berättar jag i nästa del!




2011-12-07 / - / Varför började jag blogga om känslor?

Publicerat: 2011-12-07 kl. 20:13:15

Hej!

Nu var det någon dag sedan ni fick läsa om mina tankar och funderingar. Har varit lite dålig samt haft väldigt mycket att göra. Det är bra att man har mycket att göra, men någon motta får det vara kan jag tycka.

Jag hade idag tänkt svara på en fråga som jag får dagligen, nämligen varför jag började blogga och just då om detta ämnet?
Tänkte göra en fullständig utveckling om detta och verkligen beskriva allt.

Det var en gång för ca 3 år sedan. Jag var väldigt ung och hade inte varit med om mycket i mitt liv. Jag hade precis flyttat upp från Skåne till Blekinge och bodde där tillsammans med min dåvarande flickvän. Jag som yngling var väldigt osäker på mig själv och hade mycket dåligt självförtroende. Första natten uppe i Blekinge var dessutom första natten so. Jag sov hem ifrån, det hade varit något som jag själv hade jobbigt med mentalt. Jag ville vara hemma och sova hemma, thats it!
Jag och min dåvarande flickvän gick i samma klass och fick verkligen känna på hur det var att alltid vara där den andra var, vilket var något som vi snabbt insåg inte skulle fungera. Jag som alltid hade gjort allt för denna tjej hade kopplat bort mina egna kompisar för att alltid spendera tid med henne vilket jag verkligen inte skulle gjort. Jag hade ingen annan och jag ville verkligen inte tappa henne heller även fast det egentligen var ett måste.

Jag började successivt bli nerbruten av massa jobbiga kommentarer samt att även fast jag gjorde allt som hon bad om, gjorde hon mitt liv till ett helvete rent utsagt.
I den vevan när jag mådde som sämst var egentligen första gången i mitt liv som jag uppskattade pennan och pappret väldigt mycket. Jag började skriva ner allt jag kände åter och åter igen för att på något vis få ur mig alla mina känslor. Jag kände mig ensam och som en hemsk dålig person som ingen skulle kunna tycka om. Jag kommer ihåg att jag stod inne på toaletten efter att hon sagt att jag kunde dra åt helvete och titta i spegeln och kunde inte se någon framtid. Man såg bara det som hänt och alla negativa saker där omkring.

Min mamma, styvpappa samt mina två småbröder kom upp nästan i samma veva och då hjälpte dem mig att skaffa mig en egen lägenhet som jag skulle bo i. Jag kommer ihåg att vi var och hämtade alla saker medan hon inte var hemma för att slippa allt liv. När jag hämtade sista kartongen sade hon att jag var en riktigt äcklig människa och det gjorde mig jätte ledsen. Jag överlevdes helgen när familjen var där, men sen var det dags att leva i sin ensamhet som jag egentligen aldrig gjort i hela mitt liv.
Även fast jag fick höra alla de sakerna från denna tjej osv intalade jag mig själv på något vis att jag ändå ville ha tillbaka henne.. Det låter knäppt, jag vet!
Jag strävade efter att alltid få tillbaka henne och tillslut när min mamma kom på mig att jag ringde henne fick jag en rejäl utskällning och då hände det saker..

Jag tänker fortsätta berätta mer imorgon! :)




Svar på frågorna!

Publicerat: 2011-12-05 kl. 18:39:49

Hej!

Nedan har ni svaren på de frågorna som blev ställda under den sk frågestunden. Ställ gärna följd råga ifall det behövs :).

"Torpare Jansson"
Det som driver mig av att blogga som jag gör är att jag är intresserad av det här som heter "känslor" och jag tänker och reflekterar mycket över detta. Jag har sen jag mådde väldigt psykiskt dåligt för ca 3 år sedan alltid skrivit ned exakt vad jag tyckt och tänkt. Skillnaden som är nu är att jag delar och utbyter tankar med er som läser.
Att det dessutom blivit så pass bra respons till mig gör det ju fantastiskt kul att sätta sig ned och skriva ett par rader var och varannan kväll.

"Anonym"
Jag älskar att skriva och jag tycker detta ämne som jag skriver om är mycket intressant. Jag kan diskutera detta en hel kväll om det ska vara så. Jag började blogga om känslor och liknande första gången för ca 3 år sedan då jag var med i en intervju angående detta ämne och då tyckte dem att jag borde göra en blogg och på det spåret var det.
Då när jag började blogga var jag psykiskt nere pga att det förhållandet jag hade då var ej sunt för mig och jag började redan där visa mycket känslor och det har jag fortsatt göra sen dess då det har fått mig att växa ett par centimeter som person.

Tack för frågorna!




2011-12-04 / - / Är första tanken på sex?

Publicerat: 2011-12-04 kl. 22:10:25

Hej!

Ännu en gång ger jag mig på att blogga såhär på kvällskvisten. Jag måste sluta upp och resa så pass mycket som jag ändå gör, men har man flera "hem" så har man.
Skall egentligen inte klaga.
Igår skulle det vara lite frågestund och tackar för de två frågorna jag fått och svar på dem kommer tidigt under morgondagen.

Idag skall jag faktiskt ge mig på ett annat intressant ämne som jag satt och diskuterade med två kompisar. Det är ett ämne som jag väljer att kalla "Killars syn på sex innan och vid första gången man träffar en annan".
Ojj nu blev det säkert ganska komplicerat för vissa, men självklart kommer jag som vanligt utveckla och beskriva vad jag menar.
Jag kommer säkerligen få en del hugg från killarna där ute, men jag står fullt ut för den tanken jag kommer beskriva!

Tänk er första gången man som kille börjar prata med en tjej som man anser vara snygg och på det viset vill lära känna bättre. Man pratar med kompisarna och alla vill då kolla och kontrollera att det är som man säger. Då kommer det här snacket om att henne skall du väl ligga med? Henne måste du ju bara ligga med?
Tyvärr får jag erkänna att jag också har fallit in på de tankarna också, men jag anser inte det som något konstigt eller dumt. Det är så vi killar fungerar, men det är hur man "bygger upp" det sen som är helt och hållet avgörande.
Man börjar prata mer med tjejen och börjar också fatta lite tycke för denna tjej och man börjar tänka i helt andra banor.

Det sista jag skrev innan jag hoppade ned en rad känns det som att jag nästan kan säga att jag vet att det är så.. Du börjar fatt tycke för någon och då tänker du inte dem tankarna att du bara vill ligga med tjejen och om du bara får ligga med henne så är du nöjd.
I och med att jag måste relatera till någon gör jag det till mig själv. Om jag börjar fatta tycke för någon tjej vill jag spendera tid med den tjejen, jag tänker inte dem tankarna att jag bara vill ligga med henne. Hon får mig att må bra och jag vill veta vad hon har gjort om dagen och vilken maträtt hon gillar och vilken favoritfärg hon har. Jag vill ut och äta med henne, jag vill mysa till det med en bra film och jag vill ut och festa med henne.

Som ni märker kan jag hålla på hur länge som helst med saker vad jag vill göra istället för den där tanken som NI tjejer anser att VI killar alltid tänker på, nämligen sex!

Jag vill sammanfatta detta lite kort, men jag hoppas ni förstår även ovan vad jag menar.
Killar tänker på sex, det gör vi och bland kill kompisarna pratas det mycket sex då det är någon "löjlig" status symbol. Tanken där är att man är nöjd bara man får ligga med tjejen.
Börjar man fatta tycke för tjejen tänker man helt motsatt. Man vill prata/spendera tid med tjejen och då kommer den här tanken om sex långt bak i listan.

Det finns undantag i detta ämne precis som i alla andra därför gjorde jag det enkelt att som vanligt relatera till mig själv.

Hur tänker du första gången du skall träffa någon av det motsatta könet?




FRÅGESTUND!

Publicerat: 2011-12-03 kl. 10:54:18

Hej!

Idag hade jag tänkt ha min första frågestund på bloggen. Tanken är att detta skall vara återkommande då jag mer än gärna svarar på alla möjliga frågor.

Det är fritt fram att fråga vad som helst och då gör ni det genom att skriva en kommentar till detta inlägget. Man får lov att vara anonym om man nu vill det.
Frågan kan vara allt mellan himmel och gjord, men håll det på en seriös nivå! :).

Det är bara att börja fråga, ni har fram till midnatt på er!




2011-12-02 / - / Uppmaning till er alla!

Publicerat: 2011-12-02 kl. 21:21:40

Hej!

Gårdagens inlägg tyckte till och med jag var intressant och ja kände att ja kunde skrivit mycket mer, men för att inte döda intresset för bloggen måste jag hålla igen lite ibland.

Idag är det fredag och förmodligen mitt kortaste inlägg hit tills. Idag kommer jag med en enkel uppmaning såhär i vinter mörkret. Jag vill att alla tar sig tid för den/dem man älskar och bara myser till det som sjutton. Om det är med mormor eller med en kompis spelar ingen roll. Man skall ta sig tid för den/dem man älskar och jag tycker denna dagen passar alldeles utmärkt.

Jag själv är nere där jag verkligen tycker om att vara. Var vet dem flesta, men ingenting jag direkt behöver gå in på. Det är alltid kul att träffa mamma och den sidan av släkten och självklart tycker jag det är allt för sällan när det händer någon gång i kvartalet, men det får ja leva med. Denna kvällen kommer spenderas med dem samt en sv mina bästa polare och det kommer att bli mycket kul och jag hoppas att ni andra känner likadant!

Tänkte dessutom passa på att ge lite reklam till mitt JulSMS som jag skickar varje år. Detta är tredje året som det ska skickas ut till flertalet mobiler ute i Sverige. Sms,et skickas vid 00.00 natten till Julafton och sms,et är väldigt juligt med mycket humor.
Vill du också ha sms,et är det bara att skicka ditt nummer till mig eller skicka ett sms till 0702272010.

Ha nu en fantastiskt rolig och mysig kväll med de som betyder väldigt mycket för dig!




2011-12-01 / - / Vikten utav att kompromissa?!

Publicerat: 2011-12-01 kl. 20:17:13

Hej!

Gårdagens text handlade om otrohet igen då jag fick i en kommentar en väldigt intressant fråga enligt mig. Frågan var om man skulle berätta ifall man fick nys om någon var otrogen.
Ni som är intresserad att läsa min tanke kring den frågan ber jag att läsa mitt senaste inlägg.

I detta inlägg kommer jag att köra igång igen med att skriva och diskutera angående förhållanden. Det har nämligen blivit dags för mig att beskriva hur jag anser/upplever att ett förhållande skall vara. Självfallet är det samma med detta ämne som alla andra att alla har en egen åsikt om detta och alla förhållanden är olika, så kommer det alltid vara!
Jag kommer dela upp detta i flera inlägg då jag vet att jag kommer att skriva en del om detta.
Det jag kommer att börja med att skriva om är vikten utav att kunna kompromissa i ett förhållande.

Vad menar jag då med att kompromissa?
Om ni tänker efter tror jag att alla kan komma på ett scenario där man har ställt upp för sin partner och gjort något som man kanske inte är så sugen på, men man gör det för att man älskar/tycker om sin partner och vill att denna skall vara glad och lycklig.
Låt säga att din partner som då i denna text heter "Anna" vill gå och se en opera och hon har två biljetter dit och du får frågan om att följa med. Anna vet om att du inte tycker om opera och hade hellre valt att göra något annat. Men hon frågar dig ändå för det är dig hon vill gå med.
Annas partner som i denna text heter "Daniel" tänker i dem banorna och ställer då upp för Annas skull och följer med henne på operan och även om då Daniel inte gillar operan är det viktigt att han ändå visar Anna att han har kul i hennes närvaro även fast det nu i detta fallet inte var något som Daniel ville göra.
Det här är exakt samma situation om man skulle vända på situationen. I det här fallet vill Daniel se en skräckfilm och Anna vet med sig att hon inte är sugen på någon skräckfilm, men hon lägger sig där och myser med Daniel och kollar på filmen för Daniels skull.

Båda dem situationer som jag skrivit om ovan är sådana situationer som garanterat dyker upp i ett förhållande och då är det viktigt att man visar varandra att man verkligen älskar/tycker om varandra genom att då kompromissa och inte bara göra saker som man själv tycker är roligt fullt ut.
Det är så otroligt viktigt och man vinner otroligt mycket på det i längden.

Jag anser att i ett förhållande bör man kompromissa.
Vad anser du?